Voorgerechten

Geitenkaas kroketjes in rozemarijn panko, op een salade van notensla, botersla,

gele biet, asperges, gewelde vijgen, met noten mayonaise,

knapperige moerbeien en spongecake van rode biet

€ 18,75

Ceviche van botervis, in yuzu en bergamot gemarineerd, met een crème van

 velderwtjes, aspergekoppen en wakamé, afgemaakt met zongedroogde tomaten olie

€ 19,00

Cocktail van licht gegrilde gemarineerde jumbogarnalen met romaine sla,

guacamole, mediterrane mayonaise, red meat radijs en gerookte amandelen

€ 18,75

Buideltjes van Coburgerham gevuld met een mousse van Gaasterlander achterham,

met gemarineerde meloen, rucola sla en stroop van balsamico

€ 16,75

Handgesneden tartaar van Black Angus rund uit Markelo, met asperges,

cornichons, gemarineerde bundelzwammetjes en truffelmayonaise,

afgemaakt met knapperige oude kaas en krokante geroosterde ham

€ 18,50

Lamsachterham, licht gerookt, met een salade van Granny Smith appel, jonge geitenkaas, rucola, pecannoten en een romige dressing van

cream sherry, honing en noten

€ 19,25

Huisgemaakte paté van reebok met paddenstoelen, in mager rookspek gegaard,

op een marmelade van rode ui, honing, Port en sinaasappel en een

 coulis van gepocheerde Armagnac pruimen

€ 17,75

Heldere wildbouillon met shiitake paddenstoelen, geroosterde amandel en bieslook

€ 12,75

Licht gebonden romige aspergesoep met bieslook, quenelles van maïskip,

kastanje champignons en croûtons van briochebrood

€ 12,75

 

Hoofdgerechten

Quiche met Redefine Meat gehakt, beukenzwammetjes, verse zilveruitjes,

asperges, edamameboontjes, quinoa en kaas van Twickel koeien,

 met een coulis van gepofte rode paprika en pomodoro

€ 25,75

Snoekbaarsfilet met kleine in knoflook-peterselie boter gebakken gamba’s, op aspergelinten, een flan van spinazie en een basilicum beurre blanc

€ 29,75

Huisgemaakte “rollade” van kalkoen, shiitake paddenstoelen en gesmoorde spinazie,op een ragoût van champignons en een saus van

rozemarijn en zwarte knoflook

€ 24,50

Op de huid gebakken filet van tamme eend, met een fritôt van

gekonfijte eendenbout in hazelnootpanko, op parelgort risotto en

een jus van rozemarijn, zwarte knoflook en gele biet

€ 32,50

Kleine schnitzeltjes van Zweeds varkensfilet in combinatie met gestoofde

knapperige gebakken wangetjes van Gaasterlander scharrelvarken, op een

 puree van bloemkool en een boter-spekjes jus

€    27,50

Malse biefstuk van Black Angus rund uit de Hof van Twente, op een ragoût

van champignons en een jus met Madeira en gedroogde boleten

€ 35,50

Gebraden lamsrugfilet en een “taartje” van lamsschouder en lamsschenkel,

op gebakken asperges en een eigen jus met shiitake paddenstoelen

€ 36,50

Hele asperges los bij te bestellen

 € 11,50

 

Nagerechten

Mousse van witte callebaut chocolade, passiefruit en mango, met compôte,

 een marshmallow en sorbetijs van passiefruit en mango

€ 15,50

Pavlova, een krokante schuimbakje gevuld met crème Suisse, vers roodfruit, coulis

 van bosvruchten en bourbon vanille ijs met amandel-suikernootjes

€ 14,50

Aardbeien kwarktaartje met aardbeien compôte, sorbetijs en

 een siroop van munt en lievevrouwebedstro

€ 14,00

Parfait van Callebaut karamelchocolade en zeezout met in Pedro Xeménez gekonfijte asperge stukjes in een knapperig kletskopbakje en een coulis van rood fruit

€ 17,00

bijpassend: een glas Pedro Ximénez € 6,75

Fris luchtig taartje van citroen en limoen, met gemarineerde aardbeien en een

koude sabayon van limocello en kardemom, met citroen sorbet ijs

€ 15,50

Vier op een rij, vier verschillende soorten patisserie

€ 19,75

Traditioneel bereide romige kaas van Twickel koeien, met Spaans vijgenbrood

 en chutney van vijgen en dadels  € 18.00

Wijnsuggestie: Madeira Blandy’s annos 5 years Reserva Malvasia € 7,50

Koffie met huisgemaakte lekkernijen € 8,75

Koffie met huisgemaakte lekkernijen en een digestive:  Strega, Kahlua, Mandarine,

Grand Marnier, DOM Benedictine, Amaretto, Drambuie, Sambuca, 

Cointreau, Licor 43, Limoncello, Limoncello basilico, Grappa, vijgen likeur,

 tamme kastanje likeur Alcoholvrije likeuren: limoncello en amaretto € 16,75

Irish of French coffee € 13,00    met huisgemaakte lekkernijen  € 18,75

van Wees likeuren: Kwartier na vijven, Hemdje licht op, Hemel op aarde, Walnoot, Honing en Crème de kaneel € 9,00  Cognac € 9,00 - Cognac XO € 19,50

Italicus Rosalio di Bergamotto € 8,75 - Armagnac € 9,00 - Calvados € 9,00

 

Den Haller menu

Cocktail van licht gegrilde gemarineerde jumbogarnalen met romaine sla,

guacamole, mediterrane mayonaise, blue skin radijs en gerookte amandelen

Of

Geitenkaas kroketjes in rozemarijn panko, op een salade van notensla,

botersla, gele biet, asperges, gewelde vijgen, met noten mayonaise,

knapperige moerbeien en spongecake van rode biet

***

Quiche met Redefine Meat gehakt, beukenzwammetjes, verse zilveruitjes,

asperges, edamameboontjes, quinoa en kaas van Twickel koeien,

met een coulis van gepofte rode paprika en pomodoro

Of

Kleine schnitzeltjes van Zweeds varkensfilet in combinatie met gestoofde

 knapperige gebakken wangetjes van Gaasterlander scharrelvarken,

 op een puree van bloemkool en een boter-spekjes jus

***

Fris luchtig taartje van citroen en limoen, met gemarineerde aardbeien en een koude sabayon van limocello en kardemom, met citroen sorbet ijs

Of

Café of thé complèt met huisgemaakte lekkernijen

€ 42,50

 

Het is niet mogelijk om gerechten uit de à la carte kaart te

 kiezen in het den Haller menu, ook niet tegen een meerprijs

 

Prestige menu

 

Ceviche van botervis, in yuzu en bergamot gemarineerd, met een crème van velderwtjes, aspergekoppen en wakamé, afgemaakt met zongedroogde tomaten olie

***

Schuimige crème soep van asperges, met een taartje van wilde spinazie, gemarineerde gebakken kreeftengarnalen, bieslook en gerookte amandelen

***

Licht gebonden romige aspergesoep met bieslook, quenelles van maïskip,

kastanje champignons en croûtons van briochebrood

***

Op de huid gebakken filet van tamme eend, met een fritôt van

gekonfijte eendenbout in hazelnootpanko, op parelgort risotto en

een jus van rozemarijn, zwarte knoflook en gele biet

***

Parfait van Callebaut karamelchocolade en zeezout met in Pedro Xeménez gekonfijte aspergestukjes in een knapperig kletskopbakje

en een coulis van rood fruit

 

€ 55,50 per couvert

 

Het prestige menu is uitsluitend te bestellen per tafel

 

Het is niet mogelijk om gerechten uit de à la carte kaart te

 kiezen in het Prestige menu, ook niet tegen een meerprijs

 

Watermolen menu

 

Buideltjes van Coburgerham gevuld met een mousse van Gaasterlander achterham,

met gemarineerde meloen, rucola sla en stroop van balsamico

***

Huisgemaakte “rollade” van kalkoen, shiitake paddenstoelen en gesmoorde spinazie,op een ragoût van champignons en een saus van

rozemarijn en zwarte knoflook

***

Aardbeien kwarktaartje met aardbeien compôte, sorbetijs en

een siroop van munt en lievevrouwebedstro

€ 35,00

 

Het is niet mogelijk om gerechten uit de à la carte kaart te

 kiezen in het Voorjaars menu, ook niet tegen een meerprijs