Voorgerechten

Een knapperig bakje van oude Goudse kaas gevuld met een salade van cogollos sla, rucola, jonge geitenkaas, Granny Smith appel en pecannoten aangemaakt met een romige cream sherry-appelstroop dressing met gele bietjes, geroosterde moerbeien en gepofte quinoa

€ 18,50

Bombe van licht gerookte zalm, limoen crème fraîche, zoetzure paarse wortel,

 komkommer parels, zachte mayonaise van wasabi en ras el hanout

en olie van zongedroogde tomaat en groene kruiden

€ 19,75

Buideltjes van Coburger ham gevuld met een mousse van Gaasterlander scharrelvarken,

 met een coulis van gepofte paprika en pomodoro, krokante Serranoham

en krokante Grana Padanokaas

€ 16,75

Huisgemaakte wildpaté met paddenstoelen en cranberries, in pancetta gegaard, op een marmelde van rode ui, sinaasappel en dadels en een coulis van Armagnac pruimen

€ 17,75

Achterham van wildzwijn, mousse van zuurkool, geroosterde ham, meloenbolletjes gemarineerd in port en tijmhoning en compôte van vossenbessen

€ 18,75

Carpaccio van hert met burrata, rucola sla, gedroogde vijgen met gerookte amandelmayonaise, stroop van bieten en aceto balsamico en siepeljam

€ 21,75

Fritôts van fazant en eend in een jasje van panko en hazelnoot, op een crème van gepofte knolselderij en peterseliewortel en een jus van zwarte knoflook en rozemarijn

€ 22,00

Krachtige heldere wildbouillon, met beukenzwammetjes,  geroosterde

amandelen en verse bieslook

€ 12,75

Verrassende licht gebonden soep van boerenkool met croûtons

 van brioche en quenelles van gevogelte

€ 13,00

 

Hoofdgerechten

Vegetarische broodpudding met Redefine Meat gehakt, paddenstoelen, verloren groenten, edamameboontjes, Pecorino- en Parmezaanse kaas met een saus van truffel, ui, Madeira en gedroogde boleten op romige witte kool

€ 26,75

Licht gegrilde botervis op een compôte van pomodoro en basilicum, geglaceerde

sugar snaps, Argentijnse kreeftgarnalen en een jus van langoustines

€ 29,75

“Taartje” van Simmentaler runderwang, verse gesmoorde zilveruitjes opgebonden

met  Italiaans spek, op gekaramelliseerde rode kool, een eigen stoofjus met

 laurier en knoflook en warme gepocheerde Armagnac pruimen

€ 32,75

In bokbier gestoofde tamme konijnenbout met een strudel van paddenstoelen

op een hutspot van gele wortel en een eigen jus

€ 31,00

Gebraden hertenfilet en een gebakken paté van hert, op romige paddenstoelen,

met spekdadeltjes en een jus van truffel en cantharellen

€ 39,50

Wildzwijn filet op zachte zuurkool met gekonfijte fazant en een jus van

pancetta, boter en grove mosterd

€ 36,50

Bent u allergisch voor bepaalde voedingsstoffen? Laat het ons weten, wij informeren

u graag betreffende allergenen.

 

Nagerechten

Bombe van citrusfruit, in een gelei van limoncello, groene kardemom en

 earl grey thee, met bloedsinaasappel ijs en Citrus saus

€ 16,50

Ouderwetse griesmeelpudding met roodfruit saus, bourbon vanille ijs in gesuikerde nootjes

€ 14,75

Taartje van carrot cake, crème de cassis, wilde bosbes en tamme

kastanje, met een saus van ube en amandelroomijs

€ 16,50

Gemarmerde bonbon van witte en melkchocolade gevuld met

 nogaparfait en een saus van pistache

€ 16,50

Strange white lady, grote tuille gevuld met straciatella ijs, romige witte chocoladesaus, chocolade slagroom afgetopt met geroosterde amandelen

€ 14,75

Klein dessertje voor bij de koffie: een glaasje gevuld met chocolademousse

€ 6,75

Vier op een rij, vier verschillende soorten patisserie

€ 19,75

Dessertwijn € 8,75

Pecorino schapenkaas met vijgenbrood en chutney van vijgen en dadels 

€ 18.00

Koffie met huisgemaakte lekkernijen € 8,75

Koffie met huisgemaakte lekkernijen en een digestive:

  Strega, Kahlua, Mandarine, Grand Marnier, DOM Benedictine, Amaretto, Drambuie, Sambuca, Cointreau, Licor 43, Limoncello, Grappa, vijgen likeur, tamme kastanje likeur,

alcoholvrije likeuren: limoncello en amaretto € 16,75

Irish of French coffee € 13,50    met huisgemaakte lekkernijen  € 18,75

van Wees likeuren: Kwartier na vijven, Hemdje licht op, Hemel op aarde, Walnoot, Honing en Crème de kaneel € 9,00  Cognac € 9,00 - Cognac XO € 19,50

Italicus Rosalio di Bergamotto € 8,75 - Armagnac € 9,00 - Calvados € 9,00

 

Den Haller menu

Een knapperig bakje van oude Goudse kaas gevuld met een salade van cogollos sla, rucola, jonge geitenkaas, Granny Smith appel en pecannoten aangemaakt met een romige cream sherry-appelstroop dressing met gele bietjes, geroosterde moerbeien en gepofte quinoa

Of

Huisgemaakte wildpaté met paddenstoelen en cranberries, in pancetta gegaard, op een marmelde van rode ui, sinaasappel en dadels en een coulis van Armagnac pruimen

***

Vegetarische broodpudding met Redefine Meat gehakt, paddenstoelen, verloren groenten, edamameboontjes, Pecorino- en Parmezaanse kaas met een saus van truffel, ui, Madeira en gedroogde boleten op romige witte kool

Of

“Taartje” van Simmentaler runderwang, verse gesmoorde zilveruitjes opgebonden met  Italiaans spek, op gekaramelliseerde rode kool, een eigen stoofjus met laurier en knoflook en warme gepocheerde Armagnac pruimen

***

Strange white lady, grote tuille gevuld met straciatella ijs, romige witte chocoladesaus, chocolade slagroom afgetopt met geroosterde amandelen

Of

Koffie met een kleine mousse van pure chocolade, tamme kastanje en crème de cassis

€ 42,50

 

Watermolen menu

 

Buideltjes van Coburger ham gevuld met een mousse van Gaasterlander

scharrelvarken, met een coulis van gepofte paprika en pomodoro,

krokante Serranoham en krokante Grana Padanokaas

***

In bokbier gestoofde tamme konijnenbout met een strudel van paddenstoelen

op een hutspot van gele wortel en een eigen jus

***

Ouderwetse griesmeelpudding met roodfruit saus,

bourbon vanille ijs in gesuikerde nootjes

€ 35,00

 

Prestige menu

 

Achterham van wildzwijn, mousse van zuurkool, geroosterde ham meloenbolletjes gemarineerd in port en tijmhoning en compôte van vossenbessen

***

Licht gegrilde botervis op een compôte van pomodoro en basilicum, geglaceerde

sugar snaps, Argentijnse kreeftgarnalen en een jus van langoustines

***

Gebraden hertenfilet en een gebakken paté van hert, met spekdadeltjes,

op romige paddenstoelen en een jus van truffel en cantharellen

***

Bombe van citrusfruit, in een gelei van limoncello, groene kardemom en

 earl grey thee, met bloedsinaasappel ijs en Citrus saus

 

€ 59,50

Het prestige menu is uitsluitend te bestellen per tafel