Luxe en royaal belegde broodjes

 

Broodje van de chef, huisgemaakte brioche bol royaal belegd met Kasseler rib, gesmoorde zuurkool en boter-spekjes jus   € 19,50

 

Broodje ongezond 😉  focaccia met gehakt naar eigen recept, sla, augurk en huisgemaakte piccalillymayonaise        € 16,75

 

Vegan boeren landbrood belegd met een salade van rucola, en cogollos sla, pesto van zongedroogde tomaat, geroosterde zaden, pitten en noten, gemarineerde gele bietjes, krokante olijf, witte  balsamico stroop en gekaramelliseerd bietensap  € 16,75

 

Piccolo broodje met gerookte zalm, zoetzure peentjes, komkommer parels en zongedroogde tomatenolie en  mayonaise van wasabi en ras el hanout   € 16,75 

 

Waldkorn ciabatta met gemengde sla, huisgemaakte paté van reebok marmelade van rode ui, sinaasappel, port en dadels  € 16,75 

 

Piccolo broodje met carpaccio van hert, met burrata en een mayonaise van gerookte amandel     € 16,75

 

Bruin boeren landbrood met achterham van wildzwijn en een salade van Granny Smith appel, jonge geitenkaas, rucola, pecannoten en een romige dressing van cream sherry en appelstroop    € 18,50

 

Royale salades  

 

Salade  met jonge geitenkaas, Granny Smith appel en pecannoten met een romige cream sherry-appelstroop dressing met gele bietjes, geroosterde moerbeien en  gepofte quinoa    € 18,50

 

Bombe van gerookte zalm, limoen crème fraîche, zoetzure paarse wortel, komkommer parels, mayonaise van wasabi en ras el hanout en tomaten olie   € 19,75

 

Salade met buideltjes van Coburger ham gevuld met een mousse van Gaasterlander scharrelvarken, met een coulis van gepofte paprika en pomodoro, krokante Serranoham en krokante Grana Padanokaas    € 17,75

 

Salade met wildpaté met paddenstoelen en cranberries,  op een marmelde van rode ui, sinaasappel en dadels en een coulis van Armagnac pruimen        € 18,50

 

Salade met achterham van wildzwijn, mousse van zuurkool, meloenbolletjes gemarineerd in port en tijmhoning en compôte van vossenbessen € 18,75

 

Carpaccio van hert, met rucola sla, gedroogde vijgen, burrata en gerookte amandel-mayonaise en stroop van bieten en aceto balsamico en siepeljam   € 21,75

 

 

Kleine soep van de dag  € 6,75

Grote soep van de dag  € 8,75

Heldere bouillon met shiitakepaddenstoelen      €  9,75

Heldere getomateerde vegan groentebouillon met shiitakes, bieslook en amandel                                                     €    8,75

Soepen en bouillon worden geserveerd met bruin boeren landbrood en olijfolie-roomboter met zeezout

 

2 Bourgondische runderstoofvlees croquetten, met bruin boerenlandbrood en naar keuze: grove mosterd, huisgemaakte piccalilly of mosterdmayonaise   € 14,50

 

Den Haller omelet, royaal gevuld met spek, geitenkaas, rucola, amandel, cherry tomaatjes en bruin boeren landbrood           € 16,50 

Uitsmijter achterham en of jong belegen kaas    € 13,00

Uitsmijter met oude boerderijkaas € 14,50

Uitsmijter met jonge geitenkaas  € 15,00

Uitsmijter met Coburger ham   € 15,00

Uitsmijters worden geserveerd met 3 eieren en bruin boeren landbrood

Warme lunch (geserveerd met salade)     

           

Vegetarische broodpudding met Redefine Meat gehakt, paddenstoelen, verloren groenten, edamameboontjes, Pecorino- en Parmezaanse kaas met een saus van truffel, ui, Madeira en gedroogde boleten op romige witte kool         € 24,75

 

Licht gegrilde botervis op een compôte van pomodoro en basilicum, geglaceerde sugar snaps, Argentijnse kreeftgarnalen en een jus van langoustines     € 28,75

 

“Taartje” van Simmentaler runderwang, verse gesmoorde zilveruitjes opgebonden met  Italiaans spek, op gekaramelliseerde rode kool, een eigen stoofjus met laurier en knoflook en warme gepocheerde Armagnac pruimen        € 30,50

 

Extra bij te bestellen: frieten en mayonaise  € 4,75 of

huisgemaakte piccalilly mayonaise € 5,25

 

IJS & Dessert

Bombe van citrusfruit, in een gelei van limoncello, groene kardemom en earl grey thee, met bloedsinaasappel ijs en Citrus saus              € 16,50

Ouderwetse griesmeelpudding met roodfruit saus, bourbon vanille ijs in gesuikerde nootjes    € 14,75

Taartje van carrot cake, crème de cassis, wilde bosbes en tamme kastanje, met een saus van ube en amandel roomijs       € 16,50

Gemarmerde bonbon van witte en melkchocolade gevuld met nogaparfait en een saus van pistache    € 16,50

Strange white lady, grote tuille gevuld met straciatella ijs, romige witte chocoladesaus, chocolade slagroom afgetopt met geroosterde amandelen  € 14,75

Voor bij de koffie: klein glaasje met een mousse van chocolade    €    6,75

Drie bollen ijs met passende saus/compôte en slagroom               €  10,00

 

Lunch menu's

 

Den Haller menu

 

Een knapperig bakje van oude Goudse kaas gevuld met een salade van cogollos sla, rucola, jonge geitenkaas, Granny Smith appel en pecannoten aangemaakt met

een romige cream sherry-appelstroop dressing met gele bietjes, geroosterde moerbeien en gepofte quinoa

Of

Huisgemaakte wildpaté met paddenstoelen en cranberries, in pancetta gegaard, op marmelde van rode ui, sinaasappel en dadels en coulis van Armagnac pruimen

*****

Vegetarische broodpudding met Redefine Meat gehakt, paddenstoelen, verloren groenten, edamameboontjes, Pecorino- en Parmezaanse kaas met een saus van truffel, ui, Madeira en gedroogde boleten op romige witte kool

Of

“Taartje” van Simmentaler runderwang, verse gesmoorde zilveruitjes opgebonden met pancetta, op gekaramelliseerde rode kool, eigen stoofjus met laurier en knoflook en warme gepocheerde Armagnac pruimen

*****

Strange white lady, grote tuille gevuld met straciatella ijs, romige witte chocoladesaus, chocolade slagroom afgetopt met geroosterde amandelen

Of

Koffie met een kleine chocolademousse

€ 40,50

 

Vegan lunch menu

 

Heldere getomateerde groentebouillon met shiitakes, bieslook en amandel

***

Vegan boeren landbrood belegd met een salade van rucola, en cogollos sla, pesto van zongedroogde tomaat, gemarineerde gele bietjes, geroosterde  zaden, pitten, noten, krokante olijf, knoflook, witte balsamico stroop en gekaramelliseerd bietensap

***

Plant-based chocolademousse en een kopje koffie

€ 29,50

 

PRESTIGE LUNCH

(tot 13.30 uur te bestellen)

 

Achterham van wildzwijn, mousse van zuurkool, geroosterde ham meloenbolletjes gemarineerd in port en tijmhoning en compôte van vossenbessen

*****

Licht gegrilde botervis op een compôte van pomodoro en basilicum, geglaceerde sugar snaps, Argentijnse kreeftgarnalen en een jus van langoustines

*****

Gebraden hertenfilet en een gebakken paté van hert, met spekdadeltjes, op romige paddenstoelen en een jus van truffel en cantharellen

*****

Bombe van citrusfruit, in een gelei van limoncello, groene kardemom en earl grey thee, met bloedsinaasappel ijs en Citrus saus

€ 57,50

Het prestige menu is uitsluitend te bestellen per tafel

  

Watermolen lunch

 

Buideltjes van Coburger ham gevuld met een mousse van Gaasterlander scharrelvarken, met een coulis van gepofte paprika en pomodoro, krokante

Serranoham en krokante Grana Padanokaas

*****

In bokbier gestoofde tamme konijnenbout met een strudel van paddenstoelen op een hutspot van gele wortel en een eigen jus

*****

Ouderwetse griesmeelpudding met roodfruit saus, bourbon vanille ijs in gesuikerde nootjes

€ 33,50

 

Verwen jezelf lunch

schandalig slecht voor de calorieën maar zo vreselijk lekker…

 

Soep van de chef

***

Focaccia met gehakt naar eigen recept, sla, augurk en huisgemaakte piccalilly-mayonaise

*****

Koffie, cappuccino of thee met overheerlijke chocolademousse

€ 29,50